کاشت ایمپلنت دندان در افرادی که دندان قروچه دارند

امروزه نیاز به درمان ایمپلنت دندان در اولویت بیشتری نسبت به درمان های دیگر قرار دارد. به خاطر عدم دانش کافی و عدم نگهداری دندان ها در گذشته، بسیاری از بیماران عزیز دندان های خود را از دست داده اند و اکنون به دنبال جایگزینی دندان می باشند.

کاشت ایمپلنت دندان در افرادی که دندان قروچه دارند

۲۲۷ بازديد

کاشت ایمپلنت دندان در افرادی که دندان قروچه دارند

در صورتی که دندان قروچه داشته باشید یا دائماً دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهید، با گذر سال‌ها به تدریج گرفتار مشکلات دندانی می‌شوید. فشار دادن و ساییدن دندان‌ها باعث می‌شود دندان‌ها به‌ مرور کوتاه شده و دچار حساسیت دندان شوید. همچنین تعادل بایت به هم خورده و تماس دندان‌ها با یکدیگر ناهماهنگ می‌شود.
 
این وضعیت باعث سردرد، درد شدید فک و مشکلات دیگر دهان و دندان می‌شود. همچنین ساییدن و فشار دادن دندان‌ها باعث تغییر رنگ و بدشکلی دندان می‌شود. در این موارد احتمالاً می‌توان با روکش کردن مشکل را حل کرد. یکی دیگر از مشکلاتی که افراد گرفتار دندان قروچه، تجربه می‌کنند، کاشت دندان و از بین رفتن پروتز است.
 
افرادی که مشکل دندان قروچه دارند اگر بخواهند جای خالی دندان خود را پر کنند با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند چرا که دندان قروچه فشار زیادی بر پروتز مصنوعی داخل دهان وارد می‌کند و به آن صدمه می‌زند. این موضوع در مورد ایمپلنت دندان نیز صدق می‌کند و احتمال عدم موفقیت آن را افزایش می‌دهد.
 
 
 
 
دندان قروچه چیست؟
دندان قروچه عادت غیر اختیاری است که در آن فرد در هنگام خواب دندان‌های خود را به هم ساییده و یا فکها محکم را به هم فشار می‌دهد. این عادت باعث می‌شود دندان‌ها فشار بیش از حد توان خود را متحمل شده و مستعد ترک خوردن، لب پر شدن و یا شکستگی شوند. همچنین دندان‌ها ساییده شده و کوتاه می‌شوند (شکل بالا) به طوری که در برخی موارد بخش مرکزی دندان که حاوی رگهای خونی و عصب ها است و به آن پالپ گفته می‌شود، نمایان می‌شود.
 
 
 
 
اگر چه خود پایه تیتانیومی ایمپلنت دندان بسیار محکم و مقاوم و بادوام است، اما دندان قروچه می‌تواند آسیب جدی به بخش‌های دیگر ایمپلنت از جمله روکش و اباتمنت وارد نماید. در عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان، یک پایه تیتانیومی شبیه پیچ در داخل استخوان فک جایگذاری می‌شود تا به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل کند. 
 
پس از این که استخوان فک به پایه ایمپلنت جوش خورد (فرایندی که چند ماه زمان می‌برد) می‌توان اباتمنت و سپس دندان مصنوعی (بریج یا روکش) بر روی ایمپلنت نصب کرد. در چند ماهی که منتظر جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت هستید می‌توانید با پروتز موقتی جای خالی دندان را پر کنید اما نمی‌توانید با آن غذا بجوید.
 
ایمپلنت زیبایی و عملکرد دندان طبیعی را دارد و بسیار موفق عمل می‌کند اما هیچ درمانی را نباید بدون احتمال بروز عوارض یا پیامدها متصور شوید. عوارض کاشت ایمپلنت ممکن است در حین عمل جراحی و یا پس از آن بروز نماید. یکی از عواملی که احتمال عدم موفقیت ایمپلنت را افزایش می‌دهد عادات دهانی نامناسب مانند دندان قروچه است.  
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.